Nasi Goreng

Nasi Goreng

Wil je zelf nasi maken zoals de nasi van een Chinees afhaalrestaurant? Dit is de truc!

Ingrediënten Nasi Goreng nasi zoals bij Chinees afhaalrestaurant zelf maken

Ingrediënten:

  • 400 gram Pandan rijst
  • 2 preien
  • 4 eieren
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 400 gram ham(blokjes)

Nasi is eigen ‘gebakken’ rijst en om de rijst goed te kunnen bakken is het handig dat deze al afgekoeld is. Hierom kook ik de rijst vaak die avond of ochtend ervoor. De (400 gram/1 pak) rijst kook je samen met 1 van de blokjes kippenbouillon.

Nasi Goreng nasi zoals bij Chinees afhaalrestaurant zelf maken

Snijdt de ham en prei, ‘kluts’ alle eieren en doe daarna wat bak (zonnebloem)olie in de pan. Als eerste voeg je de eieren toe totdat het roerei is. Bak daarna de ham en prei even mee en verkruimel hierover een blokje kippenbouillon.

Nasi Goreng nasi zoals bij Chinees afhaalrestaurant zelf maken

Als alles lekker gebakken is, mag je de pan op hoog vuur zetten om vervolgens de (afgekoelde) rijst er door te bakken en klaar ben je!

Nasi Goreng nasi zoals bij Chinees afhaalrestaurant zelf maken

Deze truc kan je natuurlijk ook met bami uithalen;)

Chī měiwèi!