Hartige taart

Hartige taart

Deze hartige taart kan je natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt qua groenten en/of vlees. Je kunt de prei en paprika vervangen voor andere groente en de spekjes voor bijvoorbeeld hamblokjes of kip.

Ingrediënten bodem:

  • 350 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout

Ingrediënten vulling:

  • Prei
  • Zoete puntpaprika
  • 300 gram spekjes
  • 3 eieren
  • 150 milliliter melk
  • Italiaanse keukenkruiden
  • Geraspte kaas

Als eerste verwarm je vast de oven op 200 graden. Daarna snijd ik de groente en bak deze met de spekjes in de pan.

Kneed vervolgens alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar zodat je stevig deeg krijgt en verdeel het deeg in je taartvorm.

Omdat er al genoeg boter in het deeg zit, hoef je de taartvorm niet in te vetten.

Dan laat ik de groente met spekjes goed uitlekken en verdeel deze vulling. Klop de 3 eieren goed door met de melk en voeg hier naar smaak Italiaanse keukenkruiden aan toe en giet dit over de vulling.

Bestrooi de hartige taart met kaas en bak de taart circa 40 minuten in de oven.

Hartige taart quiche

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *