Erwtensoep

Erwtensoep

Een lekkere winterse soep! Eigenlijk is erwtensoep een complete maaltijd waar alles in zit én goed vult!

Voor deze erwtensoep gebruik ik spekjes en een (Gelderse) rookworst maar een hoop mensen gebruiken ook wel karbonade in plaats van spek, net wat je lekker vindt! Omdat de spekjes al zout zijn, voeg ik alleen peper toe en geen extra zout.

Ingrediënten erwtensoep

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • ¼ knolselderij
  • Bladselderij
  • 1 laurierblad
  • 350 gram spliterwten
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 (Gelderse) rookworst
  • Peper

Als eerste kook je de spliterwten samen met het laurierblad in ca. 1,5 liter water. Doe dit wel met de deksel op de pan anders verdampt het water. Vaak komt er wat schuim vrij en dit mag je er dan afscheppen. De spliterwten mogen wel zo’n 3 kwartier koken (op laag vuur) zodat het helemaal papperig wordt. Ondertussen snijd ik alvast alle groenten.

Erwtensoep recept

Als de spliterwten goed zijn gekookt, haal ik het laurierblad eruit en voeg ik de groenten, spekjes, (Gelderse) rookworst en naar smaak peper toe.

Gevulde erwtensoep

Om bij zo’n beetje iedere hap erwtensoep en lekker stukje worst erbij te hebben snijd ik de rookworst als ‘halve plakjes’.

Erwtensoep snert

Nu mag de erwtensoep nog een half uurtje doorkoken zodat de groenten ook gaar worden maar het lekkerste is eigenlijk als je het vervolgens pas de volgende dag eet! Dan is de erwtensoep heerlijk van smaak en lekker stevig!

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *