Lasagne

Lasagne

Ingrediënten:

  • (mini) lasagnebladen
  • 500 gram gehakt
  • 400 gram Italiaanse groente
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Pakje gezeefde tomaten
  • Blikje gepelde tomaten
  • Peper en zout
  • Maggieblokje/bouillonblokje
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels suiker
  • 600 milliliter melk voor de lasagnesaus
  • Maïzena
  • 500 milliliter melk voor de bechamelsaus
  • Zakje voor bechamelsaus
  • Geraspte kaas

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten en verveelt echt helemaal nooit! Als eerste verwarm je vast de oven op 200 graden. Rul vervolgens het gehakt in de pan en voeg hier daarna de groente toe.

 

Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, tomaten puree en gepelde tomaten (in blokjes) toe. Om de saus op smaak te maken gebruik ik peper, zout, Italiaanse keukenkruiden, 2 eetlepels suiker en een Maggieblokje toe.

Daarna mag 600 milliliter melk toegevoegd worden en breng het geheel aan de kook, dan heb je wel alleen nog wel een dunne saus. Om de saus te verdikken maak ik een papje van water en ongeveer 40 gram maïzena en voeg dit toe, je zult meteen merken dat de saus dikker wordt.

Mocht je de saus nog niet dik genoeg vinden kan je natuurlijk nog een extra papje maïzena toevoegden tot de dikte die jij wil. Vervolgens laat ik de saus even doorpruttelen op laag vuur en maak ik ondertussen de bechamelsaus, hiervoor gebruik ik een lekker makkelijk pakje waar alleen 500 milliliter melk aan toegevoegd hoeft te worden en aan de kook gebracht moet worden.

Verdeel daarna de saus in de ovenschaal met de lasagnebladen, in dit geval heb ik minilasagne gebruikt maar je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ lasagnebladen gebruiken. Verdeel vervolgens over de bovenop de lasagne de bechamelsaus en bestrooi dit met geraspte kaas.

  

 

De lasagne mag ongeveer 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *