Brownie met (gezoute) karamelsaus

Brownie met (gezoute) karamelsaus

Voor deze brownie gebruik ik Milka chocolade maar je kunt natuurlijk ook andere chocolade gebruiken! Verwarm de oven vast voor op 170 graden.

Brownie milka karamel

Ingrediënten brownie:

  • 300 gram (Milka) chocolade
  • 250 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker

Ingrediënten karamelsaus:

  • 120 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zout

Brownie/bodem:

Neem een steelpan en zet deze op laag vuur. Leg als eerst de boter in de pan en als deze al een beetje gesmolten is, leg je de chocolade in stukjes erbij. Roer het door elkaar totdat het helemaal gesmolten is en dan kan je het van het vuur afhalen.

Roer vervolgens de bloem en het zakje bakpoeder door elkaar en klop in een aparte schaal de eieren schuimig en klop daarna de suiker erdoor. Meng vervolgens de chocolade en bloem erdoor.

Giet het mengsel in je bakvorm (met bakpapier). Bak de brownie ongeveer 40 minuten.

Brownie

De bovenkant zal wat barsten en de brownie is dan nog vrij slap, maar gaart nog na en wordt harder bij het afkoelen.

Karamelsaus:

Smelt als eerste de boter in de pan.

Als de boter is gesmolten voeg je de suiker toe, blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen. Voeg daarna ook de slagroom toe en blijf roeren tot het een egale massa is geworden.

Dit kan even duren, maar het komt echt goed. Als de karamel begint te koken, laat je het ongeveer 5 minuten goed doorkoken vanaf het moment dat er veel bubbels in de pan verschijnen.

Na het koken voeg je het vanille extract en zout toe en roer je nog even goed door.

Verdeel vervolgende de saus over de brownie, tijdens het afkoelen dikt de karamelsaus  nog wat in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *