Gehaktballetjes speciaal

Gehaktballetjes speciaal
Ingrediënten gehaktballetjes speciaal

Ingrediënten voor ca. 50 gehaktballetjes:

  • 1 kg. half-om-half gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 ui
  • Paneermeel
  • Oude kaas
  • Boter
  • 200 milliliter water

Deze heerlijke snack is vrij simpel! Versnipper de ui en kneed deze met alle ingrediënten behalve de oude kaas, boter en water na, tot 1 geheel.

Snijd de oude kaas in kleine blokjes en draai het gehakt er als het ware ‘omheen’ zodat de kaas in het midden van het balletje zit. Als deze niet in het midden zit, loopt de kaas er helemaal uit met het bakken.

Als je alle balletjes gedraaid hebt, smelt je de boter in de pan.

Gehaktballetjes speciaal

Braad alle balletjes stevig aan zodat er een lekker korstje op zit. Zet de gehaktballetjes nu nog ca. 30 minuten op zacht vuur en doe er ca. 200 milliliter water bij zodat de balletjes lekker garen en niet aanbranden.

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *