Aardbeienslof

Aardbeienslof

Om een heerlijke slof te bakken maken we eerst de bodem en als die in de oven zit, Zwitserse room voor de topping. Verwarm je oven vast voor op 180 graden.

Ingrediënten:

Deeg:

  • 125 gram bloem
  • 1 zakje baksoda
  • 90 gram roomboter
  • 90 gram suiker
  • 1 eierdooier

Spijs:

  • 75 gram spijs
  • 1 heel ei

Topping:

  • Vanillestokje (als je dit niet hebt; vanille-extract)
  • 250 milliliter melk
  • 50 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 25 gram maïzena
  • 250 milliliter slagroom
  • Aardbeien
Bodem en spijs aardbeienslof

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Gebruik je liever bakpoeder in plaats van baksoda? Verpak het deeg dan in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Maak hierna de spijs ‘soepel’ door het te kneden met een eierdooier tot een smeerbaar geheel.

Sloffendeeg bodem

Verdeel het deeg in je sloffenring (als je die niet hebt kan je ook een ring van je springvorm gebruiken, als er maar geen bodem in zit). Verdeel de smeerbare spijs over het deeg en bak de bodem ongeveer 25 minuten.

Als de bodem in de oven zit kunnen we beginnen aan de Zwitserse room, dit is 50/50 van banketbakkersroom met slagroom door elkaar. Eerst maken we de banketbakkersroom door 200 ml. melk te koken met het vanillestokje, snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook. Doe de overige melk met de suiker en de eidooier in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.

Banketbakkersroom

Verwijder als de melk kookt, het vanillestokje. Giet het papje vervolgens bij de melk in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat de banketbakkersroom nu afgedekt afkoelen (om vellen te voorkomen) en als dit goed is afgekoeld klop je de slagroom op, dit hoeft niet zo ver als dat je normaal slagroom klopt maar wel lekker stevig.

Zwitserse room

De afgekoelde room is waarschijnlijk erg dik dus klop deze eerst ‘los’ voordat je de slagroom erdoor roert. Als je nu de slagroom en rustig doorroert is de Zwitserse room klaar!

Sloffenbodem

Verdeel de Zwitserse room over de bodem en hierop verdeel je de aardbeien.

Aardbeienslof

Geniet ervan!

Ps, Zwitserse room over? Ook alleen met aardbeien erg lekker;)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *