‘Mexicaanse’ macaroni

‘Mexicaanse’ macaroni

Om deze Mexicaanse macaroni te maken heb je naast de ingrediënten een oven, kleine ovenschaal, kookpan en een hapjes-/wokpan nodig. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

Ingrediënten:

  • 500 gram macaroni
  • 300 gram gehakt (ik gebruik half-om-half, minder droog)
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix (voor bijvoorbeeld taco’s)
  • 400 gram Mexicaanse groentemix (diepvries)
  • Tortilla chips
  • Geraspte kaas
Macaroni koken

Kook het water voor de macaroni in de kookpan en kook de macaroni zoals gebruikelijk/zoals op de verpakking staat.

Vulling Mexicaanse macaroni

Rul het gehakt in de wok-/bak pan en voeg de Mexicaanse groenten toe.

Vulling Mexicaanse Macaroni

Voeg bij het gehakt de groenten en de Mexicaanse kruidenmix toe.

Mexicaanse macaroni

Als de macaroni klaar is, voeg dit bij het gehakt en roer dit goed door elkaar. Als alles goed gemixt is, mag het in de ovenschaal.

Gestampte Tortillachips

Hierop gaat eerst gekruimelde tortillachips, dit is handig om de portie eerst in een boterhamzakje te doen en dan fijn te stampen.

Strooi dit over de macaroni en bestrooi het daarna met de geraspte kaas.

Dit is allemaal al warm dus hoeft alleen nog maar eventjes de oven in tot de kaas lekker gesmolten is!

¡Buen provecho!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *