Trifle

Ingrediënten:

  • Kant-en-klare cake
  • Custard (daarvoor heb je melk suiker en een eidooier nodig)
  • Vlaaivulling (ik gebruik aardbei)
  • Slagroom

 

 

 

 

 

 

 

Een trifle is een zoet Engels toetje. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; eroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard.

Als eerste maak je ca. een halve liter custard zoals op het pak beschreven staat.

Ik gebruik voor het toetje lekker makkelijk, een kant-en-klare cake. Hier snijd ik wel de buitenste laag vanaf. In ieder glaasje doe ik een bodem van cake en dat druk ik iets aan. Daar bovenop komt een laag fruit(vulling). Als de custard afgekoeld is gaat er een lekkere laag custard op met als laatste slagroom!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *