Pasteitjes

Ingrediënten voor ca. 13 kleine pasteitjes:

  • Pakje bladerdeeg, 10 plakjes
  • Eigeel
  • Water

Pasteitjes heb je met kant-en-klare bladerdeeg in een handomdraai gemaakt! Deze pesteitjes heb ik met kerst gemaakt, vandaar het sneeuwpopvormpje maar je kunt natuurlijk ook gewoon ronde bakjes maken en hier een glas als vorm voor gebruiken. Het beste is om het bladerdeeg niet te erg te laten ontdooien, als het nog wat harder is, is het makkelijker om de vorm erin te krijgen. Je kunt het pasteitje ook zo hoog maken als je zelf wil, hoe meer lagen, hoe hoger het pasteitje. Ik maak het pasteitje van 3 laagjes. Ik begin dan dus met 3 vormpjes uit het bladerdeeg te halen, 1 vorm blijft ‘heel ‘ en 2 vormpjes snijd ik de binnenkant uit waarvan ik 1 binnenkant moet bewaren want deze ga ik ook bakken en wordt het ‘dekseltje’ van het pasteitje.

Van het eerste, hele vormpje maak ik de bodem en prik ik met een vork wat gaatjes in en bestrijk ik met water. Daar bovenop gaat een 2e vorm/rand en bestrijk ik weer met water. Als laatste de 3e vorm/rand en bestrijk ik met eigeel.

De pasteitjes bak ik af in ca. 15 minuten op 220 graden in de oven tot ze mooi bruin zijn. De ‘dekseltjes’ zijn nog kleiner en mogen dus wat korter in de oven!

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *