Rundvleesragout

Ingrediënten:

  • Runderriblappen ca. 400 gram
  • Peper & zout
  • 2 blokjes rundvleesbouillon
  • Boter
  • Bloem
  • Water

Rundvleesragout

Deze rundvleesragout is vrij makkelijk te maken maar kost vooral veel tijd. Ragout is van oorsprong een gerecht dat bestaat uit stukjes gesneden vlees, gevogelte of vis in saus. De saus wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden boter, bloem en rundvleesbouillon te vermengen (roux http://ellenskitchen.nl/?page_id=142). Je kunt rundvleesragout als vulling voor zelfgemaakte bitterballen en kroketten gebruiken maar natuurlijk ook zeker als het bekende voorgerechtje met een pasteitje!

Als eerste strooi ik wat peper en zout toe aan het vlees. Daarna snijd ik het vlees in kleine blokjes en braad dit met wat boter aan in de pan. Als het wat is aangebraden voeg ik wat water toe (dat het vlees net onder water staat) en zet de pan met de deksel erop, op laag vuur. Dit mag wel 4 uur op staan, kijk wel tussendoor of niet al het water verdampt is en voeg zo nodig tijdens het sudderen wat water toe.

Rundvleesragout

Als het vlees staat te sudderen maak ik vast de roux, hiervoor gebruik ik 1,5 liter water en 2 blokjes rundvleesbouillon.

Ragout maken

Als laatste voeg ik de roux bij het vlees en laat het nog een half uurtje doorsudderen. Het vlees is waarschijnlijk ondertussen helemaal uit elkaar gevallen en het gerecht is al klaar! Best simpel, maar het vlees sudderen kost gewoon even tijd!

Pasteitje ragout  rundvleesragout

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *