Gehaktballetjes speciaal

Ingrediënten voor ca. 50 gehaktballetjes:

  • 1 kg. half-om-half gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 ui
  • Paneermeel
  • Oude kaas
  • Boter
  • 200 ml. water

Deze heerlijke snack is vrij simpel! Versnipper de ui en kneed deze met alle ingrediënten op de oude kaas, boter en water na, tot 1 geheel.

 

Snijd de oude kaas in kleine blokjes en draai het gehakt er als het ware ‘omheen’ zodat de kaas in het midden van het balletje zit. Als deze niet in het midden zit, loopt de kaas er helemaal uit met het bakken.

Smelt boter in de pan en braad alle balletjes stevig aan zodat er een lekker korstje op zit. Zet de gehaktballetjes nu nog ca. 30 minuten op zacht vuur en doe er ca. 200ml. water bij zodat de balletjes lekker garen en niet aanbranden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *