Nasiballetjes

Ingrediënten:

  • Nasi (restje maar kant-en-klaar kan ook)
  • Ei
  • Paneermeel
  • Paprikapoeder

Nasi over? Als je een pan nasi hebt gemaakt en hier wat van over hebt, kan je hier supermakkelijk een lekkere snack van maken! Maak in eerste instantie je nasi zoals je die zelf lekker vind, je kunt natuurlijk ook kant-en-klare nasi gebruiken. Ik gebruik het liefst pandan rijst omdat je voor de nasiballetjes ‘plakrijst’ nodig hebt. Klop een eitje in een bordje en doe in een ander bordje paneermeel. Om een donker korstje te krijgen kun je extra paprikapoeder aan het paneermeel toevoegen, je hebt hier dan best veel van nodig om het een goede rode kleur te geven. Draai daarna balletjes van je nasi, echt mooi rond is vaak nog lastig maar dit komt later helemaal goed.

De balletjes rol je als eerste door het paneermeel, dan heb je alvast een eerste laagje voor het korstje en kan je het balletje ook gelijk mooier en beter draaien zonder dat het aan je handen plakt.

Daarna rol je het balletje door het geklopte ei om het daarna nog eens door het paneermeel te rollen!

Zet de balletjes voor extra stevigheid nog even minimaal een half uur in de koelkast en frituur deze daarna zo’n 4 minuten op 180 graden.

Serveer de balletjes met bijvoorbeeld chilisaus of pindasaus. Dezelfde truc kan je natuurlijk ook uithalen met een restje van je bami!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *