‘Mexicaanse macaroni’

Ingrediënten:

  • Macaroni
  • 300 gr. gehakt (ik gebruik half-om-half, minder droog)
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix voor bijvoorbeeld taco’s
  • Mexicaanse groentemix, grote pot of een zak uit de diepvries 400 gr.
  • Tortilla chips
  • Geraspte kaas

Om deze Mexicaanse macaroni te maken heb je naast de ingrediënten een oven, kleine ovenschaal, kookpan en een hapjes-/wokpan nodig. Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Kook het water voor de macaroni in de kookpan en rul het gehakt in de andere pan.

Voeg bij het gehakt de groente en de Mexicaanse kruidenmix toe.

 

Kook de macaroni zoals gebruikelijk. Als de macaroni klaar is, voeg dit bij het gehakt en roer dit goed door elkaar. Als alles goed gemixt is, mag het in de ovenschaal. Hierop gaat eerst gekruimelde tortillachips, dit is handig om de portie eerst in een boterhamzakje te doen en dan fijn te stampen.

 

Strooi dit over de macaroni en bestrooi het daarna met de geraspte kaas. Dit is allemaal al warm dus hoeft alleen nog maar eventjes de oven in tot de kaas lekker gesmolten is!

 

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *